Ο Μπαλάφας σοκάρει: Οι Χιώτες πρέπει να μάθουν να ζουν με τους μετανάστες

Απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα αποτελούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο οποίος ανέφερε ότι “οι κάτοικοι της Χίου πρέπει να συνηθίσουν για ένα διάστημα στη συμβίωση με τους μετανάστες”. Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει, ο Γιάννης Μπαλάφας πρόσθεσε ότι “δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα η Χίος να αδειάσει αύριο”.

Συνεχίζοντας ο ίδιος τόνισε ότι “η Σούδα πρέπει να αδειάσει από τους μετανάστες. Πρέπει να κλείσει και θα κλείσει καθώς θα κατασκευαστεί τις επόμενες μέρες ένας καταυλισμός στο νησί όπου θα πάνε οι μετανάστες».

Έπειτα από την επίσκεψή του το Σάββατο στο πολύπαθο νησί της Χίου, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση στο νησί» ενώ σημείωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος που οι μετανάστες κοιμούνται σε παραπήγματα.

Όλα αυτά, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του Αυστριακού εμπνευστή της πολιτικής Μέρκελ για το προσφυγικό και ιδρυτή της δεξαμενής σκέψης «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Σταθερότητας (ESI)» στο Spiegel, Γκέραλντ Kνάους, ο οποίος είπε πως σε περίπτωση που αποτύχει η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ως μοναδική εναλλακτική, υπάρχει αυτή στιγμή η λύση Αυστραλίας. Δηλαδή, οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να κρατούνται σε ένα νησί, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ