Reuters: Το μήνυμα Ομπάμα στην ΕΕ για το χρέος - Ζήτησε αλληλεγγύη για την Αθήνα

Με την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, αλλά και με τις βλέψεις του Αλέξη Τσίπρα για την ελάφρυνση του χρέους ασχολείται ο διεθνής τύπος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, το Reuters αναφέρει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην βασίζονται μόνο στη λιτότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα χρέους στις οικονομίες που πασχίζουν, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη αλληλεγγύη για την Αθήνα, στην προσφυγική κρίση.

Οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα στο ΝΑΤΟ, επισημαίνει το δημοσίευμα: «Δεν μπορούμε να έχουμε ως στρατηγική απλά τη λιτότητα», είπε ο Ομπάμα στις κοινές δηλώσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά από τη συνάντησή τους. «Το επιχείρημά μας ήταν πάντα ότι όταν η οικονομία συρρικνώνεται τόσο γρήγορα και η ανεργία είναι τόσο υψηλή, θα πρέπει να υπάρχει και ατζέντα ανάπτυξης. Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς τι είδους στρατηγική ανάπτυξης χρειάζεται χωρίς κάποιο μηχανισμό ελάφρυνση χρέους», πρόσθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Γερμανία την Τετάρτη, τον βασικό υπέρμαχο της οικονομικής λιτότητας στην Ευρωζώνη, σημειώνει ακόμη το Reuters.