Τόσκας: Η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα δεν ακυρώθηκε μόνο για λόγους ασφαλείας

Η επίθεση εναντίον της γαλλικής πρεσβείας δεν συνδέεται με την ακύρωση της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα, δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Τόσκας μιλώντας σε δημοσιογράφους για τα μέτρα ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας ενόψει της επίσκεψης του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα».

Ο αναπληρωτής Υπουργός τόνισε επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, ο οποίος φτάνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη, θα οριστικοποιηθούν το βράδυ της Δευτέρας, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά αυτά που πρέπει να υπάρχουν για έναν σημαντικό πολιτικό: “Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος», ανέφερε ο κ. Τόσκας στο περιθώριο της εκδήλωσης στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών και τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά με τις διαδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν, τόνισε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, αλλά «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος», και κατέληξε:

«Ενισχύονται τα συμφέροντα της χώρας με την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, επομένως πρέπει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον».