Νέο ανθελληνικό ξέσπασμα από τον Αλβανό Πρωθυπουργό

Εντονότατη ήταν η αντιπαράθεση που είχε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή Βαγγέλη Ντούλε. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας υπερασπίστηκε για ακόμη μια φορά τις δηλώσεις του περί σωτηρίας της Ακρόπολης από Αλβανούς ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να χρεώσει στον κ. Ντουλέ και στην ελληνική μειονότητα πιθανό κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

Μάλιστα ο κ. Ράμα είχε προαναγγείλει νωρίτερα μέσω Facebook τα όσα θα διαδραματίζονταν στο Αλβανικό Κοινοβούλιο λέγοντας ότι «η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».

Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Έντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες» και κατέληξε λέγοντας ότι «σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα».