Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο συζήτησε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η «πτώση του λιανεμπορίου οφείλεται στην κρίση εμπιστοσύνης, στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών και στην υπερφορολόγηση που επέβαλε αυτή η ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση» και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι «η Ελλάδα μοιάζει με ρημαγμένη χώρα: Η ύφεση συνεχίζεται, οι επενδυτές την εγκαταλείπουν, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται και οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο”.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε ότι για να αλλάξει το κλίμα στην αγορά χρειάζεται μείωση φόρων, μείωση δαπανών, επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων και πρόσθεσε ότι «σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται η Συμφωνία Αλήθειας που έχουμε καταθέσει στον Ελληνικό λαό για να βγει η χώρα, επιτέλους, από την κρίση. Για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ρευστότητα στην αγορά, να γίνουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να μειωθεί η ανεργία».