Συνάντηση Τσίπρα με τον Σκουρλέτη - Έπεσαν οι τόνοι; - Η δήλωση του Υπουργού

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις φήμες περί διαφωνιών με τον Αλέξη Τσίπρα για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για “ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές”, τονίζοντας ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης.

Ανάμεσα στα δημοσιεύματα που μιλούσαν για την κρίση που περνάει η σχέση του Πάνου Σκουρλέτη με τον Πρωθυπουργό, είναι και εκείνο του Reuters το οποίο σημείωνε ότι το όνομα του Υπουργού βρίσκεται στη λίστα εκείνων που θα αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα στην περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός.

Το βασικό θέμα της διαφωνίας του κ. Σκουρλέτη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι εκείνο της μετοχοποίησης του 17% της ΔΕΗ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση, ώστε να πέσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές.

Αναλυτικά η δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη:

«Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα.

Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων.

Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πως στο κόμμα μας έχουμε κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.

Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».