Τσίπρας: Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι Κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

“Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι Κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις”, είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του ΣτΕ την Τετάρτη, οπότε θα ληφθεί η απόφαση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

“Τις Κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Εκτός από το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μπροστά της και το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση. “Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δύο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η Νέα Δημοκρατία και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με τη σχετική άτυπη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε πως ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, ωστόσο η Κυβέρνηση θα σεβαστεί την όποια απόφαση του ΣΤΕ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για όσα ειπώθηκαν στις συνομιλίες που είχε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.