Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ: Εχθρός της νεολαίας ο Τσίπρας

Στο Συνέδριο Επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ στο M.E.C. Παιανίας μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή με την νεολαία του κόμματός του, καθώς αποφασίστηκε να μην καλέσει κανένα πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Επανίδρυσης, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απαξίωση της πολιτικής από τους νέους, τονίζοντας ωστόσο ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μόνο με τη δική τους συμμετοχή στα κοινά.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι νέοι, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως “εχθρό της νεολαίας”, λέγοντας ότι δεν νοιάζεται καθόλου για τα προβλήματά τους. Μάλιστα, τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να επιστρέψουν όσοι έφυγαν στο εξωτερικό, καθώς αν γίνει αυτό θα “μιλήσουν” με την ψήφο τους. Επίσης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί όποτε κι αν γίνουν εκλογές.

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τους νέους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. “Είστε μια γενιά η οποία ωρίμασε πρόωρα” λόγω των συνθηκών στην Ελλάδα είπε σε άλλο σημείο, τονίζοντας ότι αποτελούν τη δύναμη του σύγχρονου πατριωτισμού που έχει ανάγκη η χώρα.

Βασικά σημεία από την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:

– «Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους φυγόπονους «επαναστάτες» της κουκούλας και των μολότοφ, ούτε άλλα άβατα ανομίας. Την Ελλάδα δεν θα την αλλάξουν οι ‘’δήθεν’’ και οι αλαζόνες. Η Ελλάδα θα αλλάξει από τη δική σας γενιά. Από τους νέους στα Πανεπιστήμια, τα Τ.Ε.Ι., τις σχολές μαθητείας. Από τους νέους, που εργάζονται σκληρά, σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με φιλότιμο και ευσυνειδησία. Από όσους τολμούν να ξεκινήσουν τα δικά τους εγχειρήματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον. Από τα παιδιά, που εργάζονται σε γραφεία, σε συνεργεία, σε χωράφια, σε οικοδομές.

– Στην καινούργια Αρχή της Νέας Δημοκρατίας, καλώ ειδικά εκείνους που επλήγησαν πιο σκληρά από όλους από την κρίση και τις αδιέξοδες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε η ώρα μαζί να ξανακερδίσουμε το χαμένο χρόνο. Μαζί να ξεμπλοκάρουμε την Ελλάδα. Μαζί να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά, πιο δυνατά, πιο ψηλά.

– Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, αφού αναγνώρισε ότι «σήμερα πολλοί νέοι δεν θέλουν να ακούν για πολιτική», πρόσθεσε: «Η νεολαία της χώρας μας ζει στην χειρότερη εποχή από τη Μεταπολίτευση, στην εποχή της ανεργίας των νέων και του κανιβαλισμού της νέας γενιάς”.

-“Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη Κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν το συντομότερο». Και πρόσθεσε: «Από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τη χώρα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερος εχθρός της νέας γενιάς από τον κ. Τσίπρα. Που είναι και ο νεότερος πρωθυπουργός. Με την πιο γερασμένη νοοτροπία όμως. Όχι μόνο σε επιλογές προσώπων, αλλά κυρίως σε αντιλήψεις. Διότι ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να διανοηθεί να βάλει χέρι στο ταμείο αλληλεγγύης των γενεών για να πληρώσει συντάξεις σήμερα, σε βάρος των νέων αύριο; Ποιος πρωθυπουργός θα προστάτευε τους κομματικούς του πελάτες, στερώντας δουλειές και ευκαιρίες από τους νέους; Ποιος πρωθυπουργός θα διόριζε υπουργούς Παιδείας τον κ. Μπαλτά και τον κ. Φίλη, πηγαίνοντας την Παιδεία μας 40 χρόνια πίσω; Ο πιο παρωχημένος πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση. Ο πλέον αναξιόπιστος.

-Ο κ. Τσίπρας καθόλου δεν στεναχωριέται που φεύγουν κατά χιλιάδες οι νέοι μας στο εξωτερικό. Αντίθετα μάλιστα, κατά βάθος εύχεται να μη γυρίσουν. Διότι όποια και όποιος έφυγε, είδε τη διαφορά. Αντιλήφθηκε το διωγμό της ελληνικής νεολαίας από την ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας δεν τους θέλει πίσω. Διότι θα μιλήσουν, θα αντιδράσουν, θα κινητοποιηθούν, θα κομίσουν νέες ιδέες, θα ψηφίσουν. Για αυτό και δεν εισάγει στη Βουλή την πρότασή μας για ψήφο στους απόδημους Έλληνες. Για να προσπαθήσει να περιορίσει τη συντριβή του.

-Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, φίλες και φίλοι είναι δεδομένη. Καμία Κυβέρνηση δεν επιβίωσε με τη νεολαία απέναντί της. Όμως, αυτή η πολιτική αλλαγή δεν πρέπει να αργήσει. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής. Οι νέοι δεν περιμένουν. Ο εχθρός της νεολαίας κ. Τσίπρας και η γερασμένη Κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν. Το συντομότερο”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από την έναρξη της ομιλίας του