Μ. Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΡ

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη σε μια πράξη του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα να ρίξουν «μαύρο» στα κανάλια, απέστειλε σήμερα το πρωί από τον ΣΚΑΙ ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και εξέφρασε την ελπίδα η Κυβέρνηση να μην έχει το θράσος, μπροστά στα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, να φέρει εκ νέου στη Βουλή την πραξικοπηματική τροπολογία για να πέσει «μαύρο» στα κανάλια. Μάλιστα επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι το καλύτερο που έχει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να φύγει καθώς κάθε μέρα που μένει, στοιχίζει ακριβά στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του ΕΣΡ ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι θα συγκροτηθεί το Ε.Σ.Ρ. και θα περιέλθουν ξανά στο Ε.Σ.Ρ. οι αρμοδιότητές του και πρόσθεσε ότι το Ε.Σ.Ρ. θα διεξάγει διαγωνισμό, όπως προβλέπει και το Σύνταγμα. Μάλιστα υποστήριξε ότι ο λόγος που διέλυσε το ΕΣΡ η κυβέρνηση ήταν για την κ. Αλεξίου και για τα εσωκομματικά της προβλήματα με την κ. Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα ο κ. Λαζαρίδης επανέλαβε ότι η ΝΔ πιστεύει απόλυτα στις Ανεξάρτητες Αρχές και το έργο τους και αυτό φάνηκε όπως είπε στη συναίνεση για τη συγκρότηση του ΑΣΕΠ, του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.