Ν. Παππάς: «Αν βγει αντισυνταγματικός ο Νόμος γυρίζουμε στα παλιά κανάλια»

Στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες τότε θα επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς με τηλεοπτικούς σταθμούς μη αδειδοτημένους όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα εάν η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές στην περίπτωση που ο νόμος τελικά κριθεί αντισυνταγματικός, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «είναι σαφές ότι αυτό επιδιώκουν, υπάρχει παζλ τοποθετήσεων και συμφερόντων που επιθυμούν διακαώς να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις δια μέσου δικαστικών αποφάσεων». Σύμφωνα με τον κ. Παππά το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσεται ένα γαϊτανάκι πιέσεων προς τους δικαστικούς λειτουργούς τονίζοντας με νόημα ότι η Ν.Δ. καλεί συστηματικά τους δικαστές «να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να τα επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προδικάζει το αποτέλεσμα των διασκέψεων του ΣτΕ εδώ και καιρό αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς μέχρι τώρα οι αποφάσεις του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών ήταν απορριπτικές και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει υποστεί ανηλεή πόλεμο για τις επιλογές της ενώ διεμήνυσε ότι «όσοι νομίζουν ότι θα υποχωρήσουμε ενώπιον των πιέσεων κάνουν λάθος». Πάντως ο κ. Παππάς σημείωσε σε έντονο ύφος ότι η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι υπάρχει «μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους», ανέφερε ότι κάθε πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με λογικές παρακράτους.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κ. Παππάς για την πρόθεσή της να μη συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή και πρόσθεσε ότι «γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων που θεωρούν ότι με την πτώση της κυβέρνησης θα διαφυλάξουν τα παρανόμως κτηθέντα αγαθά που διαχειρίζονται». Παράλληλα σημείωσε ότι «η Ν.Δ. έχει εγκλωβιστεί στη γραμμή της μη συγκρότησης του ΕΣΡ και πολύ φοβάμαι ότι πολλοί νομίζουν και ευελπιστούν ότι αυτό που δεν κατάφεραν με τη λαϊκή ψήφο μπορούν να το καταφέρουν δια των δικαστικών αποφάσεων».

Ερωτηθείς τι πρόβλεψη κάνει για το αποτέλεσμα της σημερινής διάσκεψης των προέδρων της Βουλής παρατήρησε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και τόνισε ότι η ΝΔ θα πρέπει να κάνει μια ύστατη προσπάθεια να ακούσει τα πιο μετριοπαθή στελέχη της. Σύμφωαν με τον κ. Παππά, ο πρόεδρος της Βουλής χειρίζεται το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ με τρόπο άψογο και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πρόταση του κ. Βούτση για τα μέλη του ΕΣΡ θα αφορά «ανθρώπων όλων των αποχρώσεων» προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση.