Ν. Παππάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων για το ΕΣΡ

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συναινέσεων τόσο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όσο βεβαίως και για το πέρασμα στη νέα τηλεοπτική πραγματικότητα, δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη τροπολογία, που έδινε στους μη αδειοδοτηθέντες τηλεοπτικούς σταθμούς διορία πέντε ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης για να τερματίσουν τη μετάδοση των εκπομπών τους, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε χθες βράδυ με τον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βούτσης του κατέθεσε την άποψη ότι θα ήταν προτιμότερο οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να έλθει μετά και την επόμενη προσπάθεια για συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ούτως ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συναινέσεων. «Δεν είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να βάλουμε προσκόμματα ή να το αρνηθούμε, συνεπώς έτσι και θα πράξουμε. Σεβόμαστε και τις διαδικασίες της Βουλής», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του Ευ. Βενιζέλου περί «θεσμικής εκτροπής», ο κ. Παππάς σημείωσε πως «τις προσπερνά» και πως αν ανατρέξει κανείς «στις εκφράσεις που έχει εκστομίσει ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ψήφισης του νόμου, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι διατυπώσεις συνιστούν για τα μέτρα του κ. Βενιζέλου ήπιες διατυπώσεις».

Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο Υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά και των άλλων πλευρών να κάνουν το ίδιο και τόνισε ότι «κατά το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας, πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και κυρίως να μην επικαλούνται επίπλαστες ή πραγματικές διαφωνίες επί του προγράμματος του χρέους ή των προσδοκιών για την ελληνική οικονομία για να υπάρξουν καινούριες καθυστερήσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Και εν πάση περιπτώσει, οι έχοντες τη διαφωνία για την ουσία και την προοπτική του ελληνικού προγράμματος θα πρέπει να την επιλύσουν πάρα πολύ γρήγορα».