Π. Καμμένος: Θα έριχνα την κυβέρνηση αν υπήρχε ρήξη με την Εκκλησία

Λύση σε μία πιθανή σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία η οποία θα ήταν καταστροφική, έδωσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο όπως υποστήριξε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ερωτηθείς για το τι θα έκανε αν ο Αρχιεπίσκοπος ζητούσε να πέσει η κυβέρνηση απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο πως «αν επέμενε η κυβέρνηση κι έλεγε ότι αγνοούμε την Εκκλησία, και αν άλλαζαν τα πάντα στα θρησκευτικά, με την έννοια της αποπομπής της Ορθοδοξίας, δεν θα στήριζα την κυβέρνηση και αυτό το είπα ευθέως μπροστά στον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο».

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά μισθολόγια των σωμάτων ασφαλείας ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν ούτε ένα ευρώ» και τόνισε ότι «το θέμα είναι να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς σαν Υπουργείο Άμυνας τους πόρους τους έχουμε βρει, αρκεί να βρεθούν οι πόροι και από τα άλλα υπουργεία».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το διαπλοκή και την διαφθορά ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας θα είχε λυθεί αν είχε καταπολεμηθεί η διαφθορά» και πρόσθεσε ότι «είμαστε για πρώτη φορά στη διαδικασία να αρχίσουμε να εισπράττουμε από ζημιές που προξένησαν υποθέσεις δωροδοκίας».