Σκληρό "μπρα ντε φερ" στη Βουλή για τη διαπλοκή (live)

Σκλήρο “μπρα ντε φερ” αναμένεται μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαπλοκή που θα αρχίζει στις 2:30 το μεσημέρι στη Βουλή και πραγματοποιείται μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Πρωθυπουργός.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης που έχει διαμορφωθεί όλες τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με επίκεντρο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Δικαιοσύνη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί μετωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συζήτηση για την διαπλοκή καθώς τη θεωρεί προνομιακό πεδίο για την κυβέρνηση. Θα αναφερθεί σε υποθέσεις που θεωρεί ότι στριμώχνουν την αξιωματική αντιπολίτευση και την υποχρεώνουν σε θέση απολογούμενου και όχι κατήγορου.

Ωστόσο, την ίδια ώρα κύκλοι της ΝΔ σημείωναν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει την ομιλία του στο πως πατάσσεται η διαπλοκή και θα αναδείξει πως ο Αλέξης Τσίπρας αντί να την πατάξει ρίχνει νερό στο μύλο της διαπλοκής με αποτέλεσμα να στήσει μια νέα διαπλοκή χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια θα δώσει τον ορισμό της διαπλοκής περιγράφοντας ακριβώς αυτό που έγινε με τις τηλεοπτικές άδειες. Διαπλοκή είναι όταν έχεις εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε διοικητικές πράξεις ή αποφάσεις οι όποιες δημιουργούν όφελος σε μεσάζοντες οι οποίοι το ανταποδίδουν στους πολιτικούς μέσω εύνοιας στα ΜΜΕ. Επίσης θα αναφερθεί στις παρενέργειες που έχει η διαπλοκή στον δικαστικό έλεγχο.

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/