Αλλάζει... ΣΥΡΙΖΑ το Γυμνάσιο: Ο Φίλης προάγει τους μαθητές - τουρίστες

Να χαμηλώσει κι άλλο τον βαθμό δυσκολίας στο Γυμνάσιο επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας, καθώς σύμφωνα με νέα εγκύκλιο οι μαθητές θα παίρνουν το απολυτήριο ακόμη κι αν έχουν βαθμολογηθεί με 7 ακόμη και με… 5 σε βασικά μαθήματα, όπως η Ιστορία, η Ελληνική Γλώσσα, η Φυσική ή τα Μαθηματικά.

Εκείνο που ίσχυε πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι ότι οι μαθητές για να αποφοιτήσουν από το Γυμνάσιο, έπρεπε να έχουν μέσο όρο τουλάχιστον 13 και να έχουν βαθμό τουλάχιστον 8 στην παραπάνω κατηγορία μαθημάτων.

Πλέον, η νέα εγκύκλιος κρατά σταθερά το 13 ως μέσο όρο, ωστόσο δεν απαιτείται ελάχιστος βαθμός στα μαθήματα που εξετάζονται γραπτώς οι μαθητές. Αυτό σημαίνει ότι ένα 20 στη Γυμναστική ανεβάζει τον γενικό μέσο όρο κι έτσι προάγονται κι εκείνοι που έχουν βαθμολογηθεί σε βασικά μαθήματα ακόμη και με 5.

Τα νέα σχέδια που θέλει να εφαρμόσει ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις μελών της ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι στο εξής οι μαθητές δεν θα έχουν ούτε την υποχρέωση να κοπιάσουν για μαθήματα βαρύτητας.

Διαβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου εδώ-1.pdf