Πρόεδρος ΣτΕ: Ευθύνη μου είναι να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου

Σαφή και ξεκάθαρη απάντηση στα όσα του καταλογίζουν οι δύο παραιτηθέντες αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου επιχείρησε να δώσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα παρουσία των προέδρων του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Εγώ έχω μια ευθύνη να μην χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διάσκεψης» δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σακελλαρίου απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφασίστηκε η διακοπή της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και πρόσθεσε ότι «εγώ αυτά ξέρω και πηγαίνω στο σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το δικαστήριο δεν χειραγωγείται από τους διαδίκους ούτε χρησιμοποιείται ως όχημα πολιτικών επιδιώξεων και υπογράμμισε ότι εμείς είμαστε ταγμένοι στο καθήκον μας. Παράλληλα έστειλε σαφές μήνυμα ότι «όσοι επιχειρούν να ταράξουν το μήνυμα ενότητας στο δικαστήριο προσφέρουν κακή υπηρεσία στη δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας στιγμή για την πατρίδα» ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την χαρακτήρισε σοβαρή υπόθεση όπως αυτή των μισθών, των συντάξεων και της κρίσης στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι «το καθήκον μας είναι να πιάσουμε το σφυγμό της κοινωνίας».

Ταυτόχρονα υπενθύμισε ότι το δικαστήριο έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο και θα συνεχίσει να το κάνει επικαλούμενος «τη μάχη που έδωσε το δικαστήριο για να μην μειωθούν μισθοί και συντάξεις» ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει το χρόνο που θα συγκληθεί η επόμενη Διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.