Ν. Φίλης: Στόχος της Κυβέρνησης η αναμόρφωση των Θρησκευτικών

«Δεν είναι πρόθεση της Πολιτείας να δημιουργήσει αντιδικίες και να αμφισβητήσει διακριτούς ρόλους κορυφαίων θεσμών, αλλά να προχωρήσει στο μείζον που είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας πως υπάρχει μια προσπάθεια καταλλαγής στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.

Μετά την κυβερνητική αναδίπλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, σε μια απόπειρα να κλείσει το μέτωπο με την Εκκλησία, ο Yπουργός Παιδείας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αντιπροέδρου του Σώματος, Δημήτρη Κρεμαστινού, ανέφερε πως «δεν είναι θέμα σύγκρουσης Εκκλησίας-Πολιτείας» και πως επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

«Θέλουμε να αναμορφώσουμε το μάθημα των Θρησκευτικών με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, να είναι μάθημα όλων των θρησκειών, με έμφαση στον ορθόδοξο πολιτισμό», είπε και πρόσθεσε πως ακόμη και εντός της Εκκλησίας έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να μην έχει η διδασκαλία των θρησκευτικών κατηχητικό χαρακτήρα. «Συζητούμε για να έχουμε θετικές εξελίξεις», κατέληξε.