Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την Παιδεία (live)

Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παιδεία με αιχμές τις αλλαγές στο πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών από τον Νίκο Φίλη και τη σύγκρουση που ακολούθησε με την Εκκλησία. Το αίτημα για τη συζήτηση είχε υποβάλει από την 1η Αυγούστου ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προ ολίγων ημερών το Μέγαρο Μαξίμου «άδειασε» τον Υπουργό Παιδείας για την επιθετική του στάση έναντι της Εκκλησίας για τις αναφορές του στη χούντα και την κατοχή, αλλά και το πρόγραμμα διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ωστόσο όμως ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τον στηρίξει καθώς οι προωθούμενες αλλαγές έχουν την έγκρισή του.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν πρόκειται να μείνουν μόνο στα ζητήματα της Παιδείας καθώς στο πεδίο της αντιπαράθεσης θα τεθούν τόσο το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών, όσο και το πόρισμα της Tραπέζης της Ελλάδος για την Attica Bank και η οικονομία.

https://parltv.live.grnet.gr/webtv/