Δημοσκόπηση: Αποδοκιμάζουν την Κυβέρνηση 8 στους 10 Έλληνες

Σε κακή κατάσταση φαίνεται ότι είναι η ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών εξαιτίας της κατάστασης στη χώρα, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση το 83,1% απάντησε «ανησυχία για τα χειρότερα» και μόλις το 12% «ελπίδα για κάτι καλύτερο».

Στη δημοσκόπηση της Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Alpha, στο ερώτημα για τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, το 37,7% των ερωτηθέντων απάντησε «απογοήτευση» και το 34% «οργή». Ακόμη, το 83,8% αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την πορεία της Κυβέρνησης.

Σε ερώτηση για το πώς θα ήταν τα πράγματα αν η ΝΔ ήταν στην Κυβέρνηση, το 34,6% απάντησε «καλύτερα», το 34,4% «χειρότερα», ενώ το 26,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια.

Αναφορικά με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, στο ερώτημα για το αν ικανοποιήθηκαν από την παρουσία του Πρωθυπουργού το 72% απάντησε όχι και μάλλον όχι. Στο ίδιο ερώτημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 51,4% απάντησε «όχι και μάλλον όχι» και το 31,8% ναι και μάλλον ναι.

Στην ερώτηση για το ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο, το 15,2% τάχθηκε υπέρ του κ. Τσίπρα και το 33,7% υπέρ του κ. Μητσοτάκη, ενώ το 45,9% απάντησε «κανένας ιδιαίτερα».

Στο ερώτημα αν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, το 76,7% απαντά «όχι και μάλλον όχι» και το 16,2% «ναι και μάλλον ναι», ενώ το 74,6% κρίνει ότι ο στόχος της νέας αδειοδότησης ήταν πολιτικές σκοπιμότητες.