Τα "γυρίζει" ο Κουρουμπλής για τον Καλογρίτσα: "Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας"

Ποινικές και πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στον κ. Καλογρίτσα ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην περίπτωση που ευσταθούν οι αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το θέμα του πόθεν έσχες του.

Ωστόσο, λίγο αργότερα Υπουργός προχώρησε σε μια διευκρινιστική δήλωση, κάνοντας λόγο για “αποκατάσταση της πραγματικότητας”, αναφορικά με τα όσα είπε στη συνέντευξη:

«Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας σχετικά με τη σημερινή μου τηλεφωνική συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM: Αυτό που ξεκάθαρα εννοούσα είναι ότι σε όσους εκ των υπερθεματιστών έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και σε οποιοδήποτε χρονικό στάδιο αποδειχθεί ότι δεν πληρούν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες».

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «αν αποδειχθούν στοιχεία, βεβαίως, έχουν ευθύνη. Και ποινικές και πολιτικές» και πρόσθεσε πως «ο κύριος αυτός, αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα είναι έτσι θα πληρώσει τρία εκατομμύρια, που έχουν δοθεί ήδη και την πρώτη δόση και θα φύγει από το παιχνίδι, τέτοιες διασφαλίσεις έκανε αυτή η κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά την δανειοδότηση του κ. Καλογρίτσα με αφορμή τις αποκαλύψεις για το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε «να μας καταθέσει ο κ. Στουρνάρας, όλα τα στοιχεία. Τι έχει γίνει με την τράπεζα Αττικής, όλα αυτά τα χρόνια. Το απαιτούμε, ναι, το απαιτώ εγώ και με δημόσια τοποθέτηση».