Μάχη κυβέρνησης-ΝΔ για το "συλλάβετε τον Μητσοτάκη"

Νέα σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ξέσπασε χθες με αφορμή μια αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας άφηνε υπονοούμενα ότι πρέπει να συλληφθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως «δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Το απόγευμα της Κυριακής προσπαθώντας να “χαμηλώσει” τους τόνους η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για αστεϊσμό του πρωθυπουργού, κατηγορώντας παράλληλα, τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη χιούμορ. Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση δίνοντας τη δική της απάντηση είπε ότι «με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν».

Το «αστείο» Τσίπρα σε συνδικαλιστές αστυνομικούς

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ του Σαββάτου στη ΔΕΘ, και με το χαμόγελο στα χείλη πρότεινε σε συνδικαλιστές αστυνομικούς να… συλλάβουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είπε ότι θα εξοικονομήσει 150 εκατ. ευρώ από τις προβλεπόμενες αυξήσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους. Δεν μας είπε τι θα σημαίνει αυτό για δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες, αστυνομικούς, στρατιωτικούς, που έχουν δει τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 40% από το2010», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι «άκουγα τους επικεφαλής συνδικαλιστές της αστυνομίας να απευθύνονται στον Χουλιαράκη που ψάχνει να βρει λύση και να λένε ότι θα τον συλλάβουν. Θα τους πρότεινα αυτές τις ημέρες να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν κάποιον, όχι τον Χουλιαράκη».

Πως αντέδρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας -κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ- στα λεγόμενα του πρωθυπουργού υποστήριξε πως «είναι ενοχλημένος και προβληματισμένος από όσα είπα χθες» ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος μίλησε στο σύνολο της κοινωνίας. «Σίγουρα διαφωνούμε με τον κ. Τσίπρα Δεν θα μπω στο άγονο παιχνίδι να δηλητηριάσω την πολιτική ζωή. Αλλά δεν είναι και πολύ υγιές σε μια δημοκρατία ο πρωθυπουργός να αφήνει υπονοούμενα για την σύλληψη του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλγα Γεροβασίλη: Περιπαικτική η αναφορά του κ. Τσίπρα για τον κ. Μητσοτάκη

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, έπειτα από την τροπή που πήρε η αποστροφή του πρωθυπουργού, θέλησε να “χαμηλώσει”  τους τόνους λέγοντας πως «για άλλη μία φορά έδειξε ότι δεν έχει αίσθηση του χιούμορ, αφού προσέλαβε την περιπαιχτική αναφορά του Πρωθυπουργού στις κινητοποιήσεις και τις σχετικές δηλώσεις των ένστολων συνδικαλιστών, ως προτροπή να τον συλλάβουν». «Διαβεβαιώνουμε τον κύριο Μητσοτάκη ότι τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει. Απεναντίας, διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αν οι πολίτες καταλάβουν τι ακριβώς προτείνει, να μείνει στάσιμος για πάντα στο σημερινό του αξίωμα», υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Κύκλοι Νέας Δημοκρατίας: Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζουν» ήταν η απάντηση κύκλων της Νέας Δημοκρατίας στην κυβερνητική εκπρόσωπο η οποία επιχειρώντας να «μαζέψει» την φράση του Πρωθυπουργού περί σύλληψης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για αστεϊσμό. «Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας που προκλήθηκε από την διήμερη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη» τόνισαν κύκλοι της Πειραιώς και πρόσθεταν: «Ωστόσο με αυτά τα πράγματα δεν παίζουνε και καλό θα ήταν την επόμενη φορά ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεχτικός».