Καταιγισμός ερωτημάτων για το βοσκοτόπι και τον Καλογρίτσα

Νέο σάλο προκαλεί η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το βοσκοτόπι στην Ιθάκη, που φίλος του επιχειρηματία Καλογρίτσα «δανείστηκε από φίλους» για να δανείσει στον πλειοδότη για μία από τις τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση για δάνειο.

Τα ερωτήματα πολλά και αμείλικτα για το θολό πόθεν έσχες του επιχειρηματία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, το βοσκοτόπι των χιλιάδων στρεμμάτων, που ο φίλος του κ. Καλογρίτσα προόριζε, όπως έλεγε, για να χτίσει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, αποτιμώντας την αξία του σε 100 εκατομμύρια ευρώ, δεν είναι, όπως μαρτυρούν οι ντόπιοι, παρά μια περιοχή γεμάτη γκρεμούς, χαράδρες, δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ η αξία της δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με καυστικό τρόπο, σχολίασε μέσω Twitter τις αποκαλύψεις, ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, που έχει καταγγείλει τον κ. Καλογρίτσα για διακίνηση «μαύρου χρήματος».

%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%82

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να εντοπίσει την έδρα ή έγγραφα που να πιστοποιούν δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια της εταιρείας του κ. Καραμπάτου, οι μετοχές και η περιουσία της οποίας παραχωρούνται στον κ. Καλογρίτσα.

Ο Νότης Μηταράκης τονίζει, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ό,τι ο διαγωνισμός απαιτεί μετρητά και αυτά «δεν καταλαβαίνω πως θα προκύψουν από αυτήν την έκταση. Θα την βάλει εγγύηση για να πάρει δάνειο; Αυτήν την έκταση; Ή θα την πουλήσει ως την Παρασκευή;» Από το ίδιο βήμα, η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα πόθεν έσχες και των τεσσάρων πλειοδοτών, ενώ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος τόνισε για τον κ. Καλογρίτσα «αν είναι παράνομος, να πάει σπίτι του».

To «διάτρητο» σύμφωνα με εκπροσώπους διεκδικητών αδειών πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, αλλά και ο Ιβάν Σαββίδης, βρέθηκαν στο επίκεντρο και της πολύωρης, σε τεταμένο κλίμα, εκδίκασης προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή. Κάθε διεκδικητής άδειας στράφηκε κατά άλλων, ενώ όλοι μαζί υποστήριξαν ότι ο διαγωνισμός είναι αντισυνταγματικός.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο ΣτΕ, ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ ζήτησε να μην καταβληθεί η πρώτη δόση από τους τέσσερις πλειοδότες, μέχρι την έκδοση των αποφάσεων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, η Ολομέλεια του οποίου θα αποφασίσει για την νομιμότητα του διαγωνισμού στις 30 Σεπτεμβρίου.