Ν. Παππάς: Να αναγνωρίσει η ΝΔ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

«Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι “καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα”, προωθώντας απολύσεις, ελαστική εργασία και καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ενόψει της συνάντησης με τους υπερθεματιστές, το μεσημέρι, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους, είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία.

«Αντίθετα, η δική μας παρέμβαση θα βάλει φρένο» υποστήριξε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «υφιστάμεθα επιθέσεις ανοίκειες … όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους».

Μιλώντας για τη διαδικασία και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Παππάς έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που πέταξαν στο δρόμο 2.500 εργαζομένους της ΕΡΤ ή που δεν μιλούσαν όταν έκλειναν το ALTER ή η Ελευθεροτυπία, υποστήριξε ότι «η δική μας παρέμβαση είναι η πρώτη που βάζει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης. Πάμε σε βιώσιμα σχήματα με βάση την παρούσα κατάσταση» και πρόσθεσε πως «το νέο σκηνικό είναι το μόνο που θα μπορούσε να δώσει λύση».

Ο κ. Παππάς ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις, δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις ενώ εκτίμησε ότι θα είναι παραπάνω. Επίσης υπογράμμισε ότι ο όρος αυτός, όπως και άλλοι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.

Παράλληλα επέκρινε τη ΝΔ για τη στάση της, λέγοντας ότι «η “γραμμή” της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη» και κατέληξε λέγοντας ότι «η ΝΔ οφείλει να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και όχι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».