Για απροσδόκητο δώρο στα δημόσια έσοδα μίλησε από το βήμα της Βουλής η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις με τα απροσδόκητα έσοδα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που κανείς δεν περίμενε αυτό το δώρο, δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα και να προχωρήσει καλύτερα στη διαχείρισή τους», σχολίασε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ στο αποτέλεσμα της δημοπρασίας αναφέρθηκε κι ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρουγκαλος που μίλησε για ένα σημαντικό βήμα στην πάταξη της διαπλοκής.
«Ήταν σημαντικά αυτά που έγιναν χθες. Αν είναι σωστά τα μαθηματικά του Πρετεντέρη στο χθεσινό άρθρο του, 14 κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να επιβάλουν καθεστώς νομιμότητας. Αυτό έγινε. Είναι ζήτημα που εκφεύγει των ΜΜΕ, είναι ζήτημα δημοκρατίας, κράτους δικαίου και αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που λέμε διαπλοκή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να σχολιάζει: «Ελπίζω ότι δεν είστε από αυτούς που λένε ότι χθες στις 3 μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η διαπλοκή». Άμεση ήταν και πάλι η απάντηση του κ. Κατρούγκαλου ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Το αντίθετο. Όμως έγινε ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα».
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του το Ποτάμι αναφέρει ότι «η κυβέρνηση επέμεινε στην αρχική της λάθος εκτίμηση – ότι το φάσμα χωράει μόνο 4 άδειες! – και πάνω σε αυτό οικοδόμησε μια παράλογη διαδικασία. Απαντώντας στους ισχυρισμούς των κυβερνητικών ότι «μετά από 27 χρόνια ανομίας επιβάλαμε κάποιους ευρωπαϊκούς κανόνες» τους απαντάμε: «στην Ευρώπη πας και με απευθείας πτήση, δεν είναι ανάγκη να πας μέσω Βενεζουέλας»».
Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ο επικοινωνιακός αντιπερισπασμός που έστησε, δε μπορεί να κρύψει τη λαϊκή αγανάκτηση απ’ την εκτόξευση των φόρων, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, που δεν πρόκειται να καταργηθούν επειδή στα κρατικά ταμεία θα μπει το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών». Παράλληλα, εφιστά την προσοχή ώστε «να μη χαθεί καμία θέση εργασίας για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ».