Άδωνις Γεωργιάδης: Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός για τις δηλώσεις Πολάκη

Να πάρει θέση για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για το ρόλο των δικαστικών λειτουργών και των αστυνομικών οργάνων, ζητά από τον Πρωθυπουργό ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, που κατέθεσε στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρει πως οι δηλώσεις Πολάκη δείχνουν πως υπάρχει κρίση αυτοσυνειδησίας σε ορισμένα μέλη της Κυβέρνησης, τα οποία, δυστυχώς, παίζουν «ἐν οὐ παικτοῖς», θέτοντας σε σοβαρή κρισιμότητα την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου.

«Κατά τον κ. Πολάκη, η Δικαιοσύνη δε λειτουργεί ως θεματοφύλακας του εργασιακού δικαίου και του δημοσίου συμφέροντος και για να είναι ανεξάρτητη πρέπει να υπακούει στις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι ο κ. Πολάκης, κάνοντας δημαγωγική χρήση της κυριαρχίας που του προσδίδει ο Υπουργικός θώκος, διακατεχόμενος από αίσθημα αυτοενθουσιασμού και από παραισθήσεις, προβάλλει εαυτόν, ως πολιτοφύλακα, ως αναλάμποντα φανό σε έναν ωκεανό ανηθικότητας, ανομίας, αναρχίας και διασαλευμένης κοινωνικής τάξης που επικρατεί στη χώρα μας», αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.