Ν. Παππάς: Η τηλεοπτική άδεια δεν είναι… κομμωτήριο

Με σειρά μηνυμάτων του στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δηλώνει την προσήλωση της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά στη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπουργός Επικρατείας γράφει πως η επιτροπή ενστάσεων θα αποφανθεί πριν το Δεκαπενταύγουστο για τις τηλεοπτικές άδειες και προσθέτει ότι η κουβέντα για 5η άδεια γίνεται για να θολώσουν τα νερά. «Ο διαγωνισμός θα γίνει», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Σε άλλο tweet ο κ. Παππάς παρατηρεί ότι «16 νόμοι έχουν ψηφιστεί για τα κανάλια. Τέσσερις από αυτούς προέβλεπαν δημοπρασία η οποία δεν έγινε ποτέ. Αυτή την φορά θα γίνει» και σημειώνει ότι «προσπαθούμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο των εξαρτήσεων καναλιών, τραπεζών, πολιτικού συστήματος».

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, «ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι τα ελατήρια βασικών μοχλών που εξαπολύουν επιθέσεις ειναι τα στενά επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι η ελευθεροτυπία» και συμπληρώνει ότι «συνεχίζουμε με τις τεκμηριωμένες θέσεις μας και με την πρόνοια να αποκατασταθεί η “χρησικτησία” των τηλεοπτικών αδειών».

Καταλήγοντας σχολιάζει ότι «το φάσμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων δεν είναι το ίδιο με το να ανοίγεις κομμωτήριο όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ».