Αλ. Τσίπρας: Η Βουλγαρία ο πλέον στενός εταίρος στα Βαλκάνια

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στη Σόφια, όπου έχει επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, στο περιθώριο της συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο twitter, “η Βουλγαρία είναι ο πλέον στενός εταίρος της χώρας μας στα Βαλκάνια”. Αυτή την ώρα, ο κ. Τσίπρας συναντάται με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ.

Το ταξίδι από την Αθήνα στη Σόφια ήταν καλό, όπως και ο καιρός, απάντησε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση του κ. Μπορίσοφ, επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες είναι κοντά. Σε ερώτηση του Έλληνα πρωθυπουργού εάν πλησιάζει η ώρα των διακοπών του, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για διακοπές, καθώς υπάρχει πολλή δουλειά.

Στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει ο κ. Τσίπρας α βρεθούν ζητήματα ενέργειας, πολιτικής και διπλωματίας, οικονομίας-υποδομών και αμυντικής συνεργασίας. Αργότερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ.