Ταξίδι "αναψυχής" για την κυβέρνηση-54 θα συνοδεύσουν τον Τσίπρα στην Πάρο

Σε επαναλειτουργία τέθηκε από τη Δευτέρα το νέο, ανανεωμένο αεροδρόμιο της Πάρου.

Ωστόσο, σάλο αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση πως η κυβερνητική αποστολή στην Πάρο για τα εγκαίνια του αεροδρομίου του νησιού θα αποτελείται από 54 άτομα.

Μία είδηση που ακολουθεί την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε με την αιτιολογία του επείγοντος και αφορά στα όρια των δαπανών για τα ταξίδια της κυβέρνησης.

Η επικείμενη κυβερνητική αποστολή στην Πάρο, την Παρασκευή, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και περίπου 54 άτομα συνοδεία θα καλυφθεί από τα κρατικά ταμεία.

Την αποκάλυψη έκανε μέσω twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έγραψε:
paros2

Το έργο ξεκίνησε το 2012, με το Δημόσιο να κατασκευάζει τον νέο διάδρομο και την Olympic Air να συμβάλει με 1,8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών και άλλων υποδομών.

Το αεροδρόμιο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2015. Το εγχείρημα, ωστόσο, παρουσίαζε τις συνήθεις καθυστερήσεις που μαστίζουν τα δημόσια έργα στην Ελλάδα. Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του σταθμού επιβατών με την υποστήριξη της Olympic Air και της μητρικής Aegean, σε διάστημα λίγων μηνών μέσα στο τρέχον έτος, υπήρξε καταλυτική για να μη χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν.

Το ανανεωμένο αεροδρόμιο της Πάρου διαθέτει διάδρομο μήκους 2 χλμ. Πέραν των έργων κατασκευής του αεροσταθμού, επιφάνειας 750 τ.μ., ολοκληρώθηκαν και τα συνοδευτικά έργα (δρόμοι, χώροι στάθμευσης, περιβάλλον χώρος). Η επέκταση επιτρέπει στην Olympic Air να εκτελεί δρομολόγια στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους, αυξάνοντας έτσι τις διαθέσιμες θέσεις για τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Παράλληλα, από τις 4 Αυγούστου η εταιρεία θα εγκαινιάσει νέο δρομολόγιο που συνδέει το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων με τη Θεσσαλονίκη.