Στο Ποτάμι οι Μεταρρυθμιστές του Λυκούδη ενόψει εκλογών

Η εκλογική σύμπραξη των «Μεταρρυθμιστών», της πολιτικής κίνησης που συνέστησε ο Σπύρος Λυκούδης, με το «Ποτάμι» θα ανακοινωθεί την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί στην Παλιά Βουλή από το Σταύρο Θεοδωράκη και το Σπύρο Λυκούδη.

Η συνεργασία των «Μεταρρυθμιστών» με το Ποτάμι είναι ένα θέμα που συζητούνταν έντονα τον τελευταίο καιρό. Ο κ. Λυκούδης, μόλις λίγη ώρα πριν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χώρων για εκλογική συνεργασία και ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές πιθανότητες» να επιτευχθεί.

Ο κ. Λυκούδης είχε τονίσει, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, ότι οι «Μεταρρυθμιστές» δεν έχουν τη δυνατότητα να κατέλθουν αυτοδύναμα σε εκλογές, εφόσον αυτές προκηρυχθούν και ότι είναι μέσα στο σκεπτικό τους η επίτευξη κάποιου είδους εκλογικής συνεργασίας με όμορους ιδεολογικά χώρους, στη βάση σύμπνοιας σε ορισμένους βασικούς άξονες όπως είναι ο εντοπισμός των αιτίων που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, η εικόνα που έχει σήμερα για τη χώρα ένας πολιτικός χώρος και το ποιόν δρόμο επιλέγει ως καλύτερο προκειμένου να εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Προς το Ποτάμι «οδεύουν» όπως φαίνεται επίσης οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Πέτρος Τατσόπουλος αλλά και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ.