Εκλογικός νόμος: Δεν συγκεντρώνονται οι 200 ψήφοι - Αποχωρεί η Χρυσή Αυγή

Τέλος στα κυβερνητικά σενάρια για συγκέντρωση 200 βουλευτικών ψήφων για τον εκλογικό νόμο έβαλε η απόφαση της Χρυσής Αυγής, κατά την πρώτη μέρα της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.

Έπειτα από όλο το προηγούμενο διάστημα που η ΧΑ κρατούσε κλειστά τα χαρτιά της για τις προθέσεις της, ο Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε την Τρίτη στην Ολομέλεια ότι κατά την ψηφοφορία που αναμένεται να γίνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης, οι χρυσαυγίτες βουλευτές θα αποχωρήσουν:

«Θα μείνουμε στην συζήτηση, θα σας τα πούμε και την ώρα της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουμε. Θα σας αφήσουμε να το ψηφίσετε μόνοι σας, έτσι κι αλλιώς όλα μόνοι σας τα ψηφίζετε» είπε χαρακτηριστικά ο Λαγός.

Με τον τρόπο αυτό οι θετικές ψήφοι θα είναι 179: 162 από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, 15 από το ΚΚΕ που θα ψηφίσει μόνο δύο άρθρα, την κατάργηση της απλής αναλογικής και την ψήφο στα 17. Υπέρ θα ψηφίσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλος αλλά και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Σύνολο 179 βουλευτές.

Αρνητικά θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι σε σύνολο 101 βουλευτών, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης και Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ “παρών” θα δηλώσει ο επίσης ανεξάρτητος Στάθης Παναγούλης.