Συνομιλίες Τσίπρα με Παπανδρέου, Κουβέλη & Οικολόγους για τον εκλογικό νόμο

Συνομιλίες για τον εκλογικό νόμο θα έχει την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή την ίδια ημέρα και της σχετικής ψηφοφορίας που αναμένεται για γίνει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης.

Ο Πρωθυπουργός έχει προγραμματισμένα ραντεβού στις 13 :00 με τον Πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου, στις 14:30 με την αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πρασίνων και στις 15:30 με τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα “πέσουν” οι παρεμβάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στον εκλογικό νόμο, καθώς και οι αλλαγές που έχει στο μυαλό του ο Πρωθυπουργός για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι «δογματικός» για την μείωση του ορίου του 3%. Κάποιοι από τους αυριανούς συνομιλητές του Πρωθυπουργού, έχουν συγκεκριμένες απόψεις για το πώς θα μπορούσε και να χαμηλώσει το «κατώφλι» για να διευκολυνθεί η είσοδος στη Βουλή των κομμάτων τους αλλά και για τις δικλίδες ασφαλείας που θα μπορούσαν να προνοηθούν για να ξεπεραστούν άλλου είδους ζητήματα.