Θ. Καράογλου: Πρέπει να χυθεί άπλετο φως για τη Siemens

«Να χυθεί άπλετο φως για τη υπόθεση της Siemens» ζήτησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ. Καράογλου αφού άσκησε κριτική και στις κυβερνήσεις της ΝΔ λέγοντας ότι το θέμα της Siemens έπρεπε να είχε «τρέξει με μεγαλύτερη ταχύτητα» ζήτησε ταυτόχρονα να αποδοθούν ευθύνες, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη Δικαιοσύνη όσο και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Εξωτερικών προκειμένου να βρεθεί τρόπος ώστε να ξανανοίξει η υπόθεση και να μην πάει στο αρχείο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εκλογικού νόμου, ο κ. Καράογλου δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που να παίρνει γρήγορα αποφάσεις και δεν θα «πέφτει ανά πάσα ώρα και στιγμή» και υπογράμμισε ότι «γι’ αυτό λέμε ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να αλλάξει τώρα ο εκλογικός νόμος».Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει «πέσει θύμα» του εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα που με 48% δεν μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε την άποψη ότι αυτές οι εκλογές πρέπει να γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, «με τον οποίο κέρδισε δύο εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου θα πρέπει να τεθεί μαζί με τα μείζονα θέματα, στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.