«Δημοκρατική Ευθύνη» το νέο κόμμα με επικεφαλής τον Χάρη Θεοχάρη

«Δημοκρατική Ευθύνη», είναι το νέο κόμμα με επικεφαλής τον ανεξάρτητο βουλευτή Χάρη Θεοχάρη και με την υποστήριξη του πρώην Υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου.

Το κόμμα που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, απαριθμεί 2000 μέλη και 51 επώνυμες προσωπικότητες να το στηρίζουν, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του.

Κατά την παρουσίαση τονίστηκε ότι η κίνηση δεν είναι αρχηγοκεντρική (ο κ. Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι ο επικεφαλής της) και αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις.Για την ώρα έχει οριστεί προσωρινή συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει τη διοργάνωση πανελλήνιας συνδιάσκεψης το φθινόπωρο ώστε να οριστεί η οργάνωση του σχήματος.

«Να αλλάξουμε τη χώρα για χάρη της επόμενης γενιάς», ήταν το κεντρικό μήνυμα του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος περιέγραψε το κόμμα ως έναν σχηματισμό «χωρίς υποχρεώσεις στα συμφέροντα, χωρίς φόβο για ρήξεις, οικογενειοκρατίες, ιδεοληψίες, χωρίς το ψέμα στον πυρήνα του”.

Επίσης αναλύθηκαν οι τομείς των μεταρρυθμίσεων των οποίων η Δημοκρατική Ευθύνη όρισε ως κομβικούς με έμφαση στη δημόσια διοίκηση, τη φορολογία, την υγεία αλλά και τη διάκριση των εξουσιών και την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στον τομέα της φορολογίας, το πρόγραμμα της Δημοκρατικής Ευθύνης περιλαμβάνει σταθερό και ενιαίο συντελεστή 20% (για εισόδημα φυσικών και νομικών προσώπων, αλλά και ΦΠΑ) και μειωμένο συντελεστή 15% για επιχειρήσεις που επιστρέφουν την έδρα τους στη χώρα. Το μοτίβο που επανερχόταν στις ομιλίες των εκπροσώπων του κόμματος ήταν να σταματήσει η αιμορραγία ανθρώπινου κεφαλαίου από τη χώρα.