Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ για το δημοψήφισμα: Ζητούσε να υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την επέτειο από το δημοψήφισμα, κατηγορώντας τη ΝΔ για προσήλωση στο μνημόνιο, κάνοντας αναφορά σε “διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών”.

«Η ΝΔ υποστήριξε με θέρμη το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, δηλαδή ΝΑΙ στις 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο, στην πλήρη απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, στην πλήρη άρση προστασίας στην πρώτη κατοικία και εξωφρενικά πλεονάσματα που θα κόστιζαν 20 δισ. στον ελληνικό λαό», είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει επίσης ότι «κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η ΝΔ ζητούσε να “υπογράψουμε ό,τι χαρτί μας δώσουν”, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στον ελληνικό λαό. Αυτή ήταν η εγκληματική τους πολιτική που απορρίφθηκε» και προσθέτει ότι «τα ψέμματα, οι εκβιασμοί και τα διαπιστευτήρια στους ακραίους κύκλους των δανειστών δεν ξεχνιούνται από τον ελληνικό λαό. Η ιστορία δεν παραγράφεται και δεν ξαναγράφεται».

Νωρίτερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε δηλώσει με αφορμή τον έναν χρόνο από την επέτειο του δημοψηφίσματος ότι «το δημοψήφισμα αυτό κόστισε 70 δισ. ευρώ στο ελληνικό λαό» και έκανε λόγο για «δημοψήφισμα μνημείο αναξιοπιστίας και ανευθυνότητας, αλλά και έγκλημα σε βάρος του τόπου και του λαού».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «πρόκειται για μια θλιβερή επέτειο, για την απροκάλυπτη εξαπάτηση ενός λαού, για ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας».