Ο Αλέξης Τσίπρας στο Σινικό Τείχος

Στο Σινικό Τείχος ξεναγήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Μάλιστα, ανέβηκε μέχρι τον πιο ψηλό πυργίσκο του νοτίου τμήματος του περίφημου Τείχους. Όπως ήταν φυσικό ο Αλέξης Τσίπρας μαγεύτηκε από το μνημείο, ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και αφήνοντας το δικό του σημείωμα στο βιβλίο των επισκεπτών.

Στο σημείωμά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του για ένα από τα μεγάλα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και των επιτευγμάτων του ανθρώπου.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τον Wang Jianlin, Πρόεδρο του χρηματο-οικονομικού κολοσσού της Κίνας Wanda Group, που δραστηριοποιείται στους τομείς των εμπορικών ακινήτων, των επιχειρήσεων Πολιτισμού και των χρηματοδοτήσεων.

Κατά τη συνάντηση, ο Jianlin του οποίου ο πατέρας ήταν συνοδοιπόρος του Μάο στη θρυλική Μεγάλη Πορεία, εξέφρασε το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού για τη μαζική ανάπτυξη του κινεζικού τουρισμού στην Ελλάδα και για τη δημιουργία υποδομών ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για το ενδεχόμενο δημιουργίας στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Μάλιστα, συμφωνήθηκε κλιμάκιο της Wanda Group να επισκεφθεί την Ελλάδα μετά από δυο μήνες και αφού γίνει η σχετική προετοιμασία.