Γ. Χουλιαράκης: Καραμανλής και Παυλόπουλος δεν ευθύνονται για την κρίση και τις προσλήψεις 2007-2009

O αναπληρωτής Yπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, απαλλάσσει τον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον Πρ. Παυλόπουλο από τις ευθύνες ότι οι χιλιάδες προσλήψεις συμβασιούχων (τα λεγόμενα stages) που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2007-2009, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος της χώρας και ήταν η αιτία να ενταχθεί η Ελλάδα στα μνημόνια και στην κρίση.

Απαντώντας σε ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού σχετικά με τα αίτια και τις ευθύνες που η χώρα βιώνει την εξάχρονη κρίση ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι ήταν σημαντική η κρίση που ξεκίνησε από το 2007 μέχρι την είσοδο μας στο πρώτο μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τους χιλιάδες διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, καθώς αρμόδιο και υπεύθυνο για τους διορισμούς ήταν το Υπουργείο Οικονομικών, που ήταν και το Υπουργείο που τους ενέκρινε και όχι το Εσωτερικών.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η διετία 2007-2009 ήταν κρίσιμη διότι τότε άρχισε η παγκόσμια οικονομική κρίση που μείωσε την ρευστότητα χρήματος και στην περίπτωση της Ελλάδας αυτή η κρίση πολλαπλασιάστηκε από τους τόκους και τα δάνεια που έπρεπε να πληρώσει η τότε κυβέρνηση.

Αμέσως παρενέβη ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών «ποιας περιόδου είναι αυτά τα δάνεια;», για να απαντήσει ο κ. Χουλιαράκης ότι τα δάνεια που έπρεπε να πληρωθούν ήταν της προηγούμενης περιόδου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για δάνεια που χρονολογούνται πριν από είκοσι χρόνια, δέκα και πέντε χρόνια.

Ο κ. Κακλαμάνης χαμογέλασε πονηρά, καθώς από την απάντηση του κ. Χουλιαράκη διεφάνη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τη διετία 2007-2009 αναγκάστηκε να πληρώσει τόκους και δάνεια που είχαν σύναψη παλαιότερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.