Δρίτσας: Έχει δίκιο η Cosco - Η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν διαφορές στο κείμενο του νομοσχεδίου σε σχέση με εκείνο της συμφωνίας με την Cosco προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, λίγο μετά από την αυστηρή επιστολή που έστειλε η κινεζική εταιρεία στη Βουλή αλλά και στο ΤΑΙΠΕΔ, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του κειμένου.

Μιλώντας στην επιτροπή, ο κ. Δρίτσας είπε: «Θα διαβάσω την επιστολή πιο συστηματικά, γιατί θίγει πολλά θέματα. Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν γίνεται με μια επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν, ότι απειλείται το ταξίδι του Πρωθυπουργού, ότι θα σταματήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου. Οι σχέσεις με την Κίνα είναι σταθερές και στρατηγικού χαρακτήρα. Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης υπηρετούμε αυτόν το σχεδιασμό. Εκλήθη η Cosco να έρθει σήμερα στην επιτροπή και δεν ήρθε. Το περιεχόμενο της επιστολής πρέπει να αντιστοιχεί στο σεβασμό του Κοινοβουλίου.

Η σύμβαση που κάναμε μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές στο τελικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Bουλή. Υπάρχουν διαφορές στο δικό μας κείμενο με βάση τη δικαιοδοσία που είχαμε. Εμένα με προσβάλει η επιστολή. Δεν μπορεί να γίνεται στη Bουλή διάλογος ενός Υπουργού με μια εταιρεία με αυτούς τους κανόνες. Ο Υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι δράκος. Η επιστολή αυτή θα ληφθεί υπόψιν, η Κυβέρνηση θα τη μελετήσει και θα δει τι αλλαγές και τι βελτιώσεις μπορεί να κάνει».