Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα το 2011 πιθανότατα να το είχα κερδίσει

Αν είχε γίνει το δημοψήφισμα στην Ελλάδα το 2011 πιθανότατα να το είχα κερδίσει ανέφερε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και την απόφαση της μεγάλης Βρετανίας να εξέλθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι θα το είχε κατά πάσα πιθανότητα κερδίσει και θα είχε επικρατήσει το «ναι» υπέρ ενός προγράμματος προσαρμογής που θα εγγυείτο και την πορεία μας στο ευρώ και πρόσθεσε ότι «ο Έλληνας θα είχε αισθανθεί ότι είναι δικό του πρόγραμμα και θα είχαν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου το θετικό από το Brexit είναι ότι έχει ξεκινήσει κίνημα πολιτών υπέρ της Ευρώπης και «αν το κίνημα ενισχυθεί και οι προοδευτικές δυνάμεις δώσουν χώρο, αυτό μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην ΕΕ και τις ηγεσίες της» ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, να διενεργήσει δημοψήφισμα, υποστήριξε πως κανένα δημοψήφισμα δεν είναι πανάκεια, αλλά πρέπει να αξιοποιείται.