Συνάντηση Τσίπρα με Κουτσούμπα, Γεννηματά και Μητσοτάκη για εκλογικό νόμο και Σύνταγμα

Σε εξέλιξη είναι από τις 12:00 το μεσημέρι η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Οι συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και του εκλογικού νόμου, συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη λύση της απλής αναλογικής, αλλά εξετάζει τη λύση του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα εφόσον συγκεντρώσει πάνω από ένα ποσοστό της λαϊκής ψήφου

«Επιδιώκουμε οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να στηρίζονται στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις», δήλωσε μέσω Twitter ο κ. Τσίπρας.

Στις 16:00 το απόγευμα θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, και στις 18:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο, Παρασκευή, είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, στις 10:00 το πρωί και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, στις 12:00 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί, πως η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Κάμμένο, έχει ήδη λάβει χώρα, με θετική έκβαση. Κοινή γραμμή για τη διατήρηση του ορίου 3% και την περαιτέρω αναλογικότητα του νόμου -από μείωση έως κατάργηση του μπόνους-.