Μητσοτάκης στους FT: Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

Συνέντευξη στους Financial Times παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας ως “ολέθριο λάθος” την «επιμονή του Πρωθυπουργού για αύξηση φόρων».

Όπως είπε, αυτό θα αποτελέσει «έναν συσσωρρευτικό αντίκτυπο της φορολογίας που ξεπερνά τις δυνατότητες των Ελλήνων πολιτών να ανταποκριθούν».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη», υπογραμμίζοντας πως «μετά από πέντε χρόνια κρίσης, πολλοί άνθρωποι απλά έχουν ξεμείνει από χρήματα».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, εκτίμησε ότι «η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε ποσοστό κοντά στο 4% ετησίως για τα επόμενα χρόνια αν η Ελλάδα έχει μια Κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει η Ελλάδα να καταστήσει σαφές στους εταίρους ότι θα υλοποιηθούν πλήρως όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι θα προχωρήσει χωρίς δισταγμούς σε αναπτυξιακά μέτρα. Όπως είπε, η απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «αποτελεί αποτυχία των θεσμών και των ελίτ της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της διανόησης» προσθέτοντας ότι «για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και η Ελλάδα να γίνει ξανά μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για σημαντικά θέματα όπως αυτό της συνύπαρξης της
ελευθερίας και της ευθύνης μας ως πολίτες».