"Άναψαν τα αίματα" στη Βουλή μεταξύ Παππά και Παναγούλη

Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον ανεξάρτητο βουλευτή Στάθη Παναγούλη σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή για προνομιακή προβολή βουλευτών από μερίδα Μέσων Ενημέρωσης. «Το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να βλέπει τη σκιά του και να νομίζει ότι είναι το μπόι του» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Παναγούλης επιτέθηκε με δριμύτητα στον Υπουργό Επικρατείας καταλογίζοντάς του ότι επιδεικνύει «μακιαβελική συμπεριφορά» και «έχει διαβάσει τον Μαρξ ανάποδα». Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας ο οποίος είπε με ειρωνικό ύψος «κάπου εκεί, διαβάζοντας τον Μαρξ, περάσατε από τα ψηφοδέλτια της Πολιτικής Άνοιξης» και κάλεσε τον κ. Παναγούλη να αφήσει τις μεγαλοστομίες γιατί εξελέγη βουλευτής τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανταπαντώντας ο κ. Παναγούλης, υποστήριξε ότι είχε πάει σαν συνεργαζόμενος στην Πολιτική Άνοιξη ενώ διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος για την απουσία του υπουργού Επικρατείας από την Βουλή την περασμένη εβδομάδα λόγω κωλύματος. ο κ. Παναγούλης έκανε λόγο για «πλαστά πτυχία» στην ΕΡΤ και υποστήριξε ότι «η κρατική αλλά και η ιδιωτική τηλεόραση αλλοιώνουν τη Δημοκρατία με μια αριστοκρατία καλεσμένων. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ΕΡΤ, είναι ότι απαγορεύονται οι μπανάνες γιατί θα σηκωθούν όλα τα μαϊμού πτυχία».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς δήλωσε ότι «για πρώτη φορά θα ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης στην ΕΡΤ» και πως «η δημόσια τηλεόραση είναι “σαν τη μύγα μες στο γάλα” σε ότι αφορά την αντικειμενική παρουσίαση όλων των απόψεων» ενώ αναφερόμενος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών υποστήριξε ότι αυτός πραγματοποιείται για να είναι βιώσιμα τα κανάλια.

«Με είπε την περασμένη εβδομάδα γκαουλάιτερ. Θα του έλεγα να συνεχίσει την προσπάθεια να μη γίνεται φαιδρός, και να κάνει κριτική στο πρόγραμμα που ψήφισε. Το χειρότερο για έναν πολιτικό είναι να βλέπει τη σκιά του και να νομίζει ότι είναι το μπόι του» σχολίασε ο κ. Παππάς.