Καθιστώ υπεύθυνο τον Τσίπρα για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν το απόγευμα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα το πρωί από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών που θα συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος τον Αλέξη Τσίπρα.

Απευθυνόμενος σε έντονο ύφος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης τους συνέστησε να σταματήσουν να ενοχλούνται όταν οι πολίτες πραγματοποιούν συγκεντρώσεις αναζητώντας λύσεις και διεξόδους με νόμιμο τρόπο και πρόσθεσε ότι στις διαδηλώσεις δεν έχουν δικαίωμα μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες.

«Όλοι όσοι έχτισαν καριέρες πάνω σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σήμερα τους βλέπουμε να αγανακτούν επειδή ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτοί που φτωχοποιούσαν όσους κάποτε δεν διαδήλωναν, σήμερα στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν. Αρκούσε μόνο η αναγγελία μιας συγκέντρωσης για να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιφάνεια το πραγματικό, αυταρχικό του πρόσωπο. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έρθει η ώρα να θερίσετε τους ανέμους που σπείρατε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ειρηνικούς διαδηλωτές αλλά από όσους εκμεταλλεύτηκαν το χυμό των πολιτών τόσα χρόνια, για κομματικό τους συμφέρον. Επενδύσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ στην οργή, το θυμό και την αγανάκτηση, κάνοντας το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική. Καθιστώ την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα έρθουν σήμερα να διαδηλώσουν».

Από τα πυρά του προέδρου της ΝΔ δεν ξέφυγε ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης τον οποίο χαρακτήρισε ανίκανο και ακατάλληλο και επεσήμανε ότι «εμείς δεν θα βγούμε να πούμε καλά του έκαναν, γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές. Το ζήτημα είναι η δημιουργική εκτόνωση της οργής και ευτυχώς οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αποσυμπίεσης αυτής της οργής, όπως είναι οι διαδηλώσεις και οι εκλογές»!