"Μαραθώνιος" στην κυβέρνηση για τα 56 "καυτά" προαπαιτούμενα

Στην αφετηρία ενός καλοκαιρινού μαραθωνίου βρίσκονται τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, για την εκπλήρωση των 56 “καυτών” προαπαιτούμενων για την δεύτερη υποδόση των 2,8 δις και κυρίως το έγκαιρο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης το Φθινόπωρο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δηλώνει σίγουρος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι «χρειάζεται μια νέα προσέγγιση στο θέμα των επενδύσεων».

«Όμως η ανάκαμψη αυτή δεν είναι επαρκής για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης μεσομακροπρόθεσμα. Χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις, δημόσιες και ιδιωτικές. Χρειάζεται μια συμπεριφορά φιλική στην επιχειρηματικότητα» λέει χαρακτηριστικά στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Όσο είναι συνεπής, η Ελλάδα θα έχει την στήριξη των εταίρων και δανειστών της, παρότι κατά καιρούς χάθηκε πολύτιμος χρόνος», επισημαίνει ο Εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρει στην ίδια εφημερίδα ότι «η Ελλάδα έχει δανειστεί και από την οικογένεια την στενή, την ευρωπαϊκή και από το ΔΝΤ, που έχει όλες τις χώρες του κόσμου, άρα ο συγκερασμός όλων αυτών των πραγμάτων δείχνει ότι πρέπει η Ελλάδα να πετύχει. Όλο ο πλανήτης θέλει η Ελλάδα να πετύχει».

Την ίδια ώρα, νέα φωτιά στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ όπου καταγράφεται σημαντική διαφορά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, προκύπτει ότι αν σήμερα γίνονταν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκέντρωνε 25,6% και η Νέα Δημοκρατία 30,8%. Ακολουθούν 8,7% ΧΑ, 7,5% ΚΚΕ, 7,4% ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, 4,6% Ένωση Κεντρώων, 3,4% ΑΝΕΛ, 3,2% ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και το Ποτάμι, οριακά μπαίνει στην Βουλή με 3%. Έπονται 1,8% ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, 1,6% ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ/ΛΑΟΣ, 2,4% ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ. Συνολικά το 15,7% απαντά ότι θα έριχνε άκυρο ή λευκό ή ότι δεν θα πήγαινε να ψηφίσει, ενώ αναποφάσιστο δηλώνει το 16,7% των ψηφοφόρων.

Ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Αν σήμερα γίνονταν εκλογές, το 61,4% απάντησε ότι θα κέρδισε η Νέα Δημοκρατία, το 20,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 18% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ο ΓΓ του ΚΚΕ δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «ανατροπή, δεν εννοούμε την ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτανε μέχρι το Μαξίμου, για να παίρνει τα εύσημα τώρα της “μπότας” της Μέρκελ, αλλά ανατροπή για να αλλάξει τελικά η τάξη στην εξουσία» .

O Σταύρος Θεοδωράκης για άλλη μια φορά αποκλείει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που σκότωσε την ελπίδα. Έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική. Κρατισμός – λαϊκισμός είναι η ιδεολογία τους. Πώς θα συνεργασθούμε μαζί τους;» αναφέρει σε συνέντευξη στο ίδιο πρακτορείο.