Γεροβασίλη: Δεν πανηγύρισε κανείς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού

Για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού, τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης αλλά και το ασφαλιστικό μίλησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Σε δημοσιογραφικό σχόλιο ότι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Ελληνικού είναι πράξη συμβιβασμού για την Κυβέρνηση η κα. Γεροβασίλη διευκρίνισε ότι «αποδεχθήκαμε μια συμφωνία το καλοκαίρι, παλέψαμε για τους καλύτερους δυνατούς όρους με δεδομένο ότι η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, μέσα στη συμφωνία υπήρχαν και οι ιδιωτικοποιήσεις, και με πλήρη συναίσθηση αποφασίσαμε ότι θα παλέψουμε συνεχώς για τους καλύτερους όρους και φτάσαμε και στη χθεσινή συμφωνία», διευκρίνισε η κα Γεροβασίλη.

Για τις διαφωνίες και τις αντεγκλήσεις σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού που έχουν καταγραφεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι “δεν πανηγύρισε κανείς”  και εστίασε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να βελτιώσει τους όρους τις συμφωνίας.  Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιτεθεί στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, γιατί επέκρινε την καθυστέρηση της υπογραφής της σύμβασης αλλά απέφυγε να αναφερθεί στους όρους της συμφωνίας.

Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις επανέλαβε τη θέση που έχει εκφραστεί κατά καιρούς και από άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι στο ΣΥΡΙΖΑ “υπάρχει διαφορετική λογική” προσθέτοντας ότι ” όμως κατεβήκαμε στις εκλογές με συγκεκριμένο πλαίσιο», τονίζοντας ότι τη διαχείριση αυτού του πλαισίου ανέθεσε ο ελληνικός λαός στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση 

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο η Κυβερνητική Εκπρόσωπος απάντησε ότι “είμαστε πάντα υπέρ της απλής αναλογικής’ και ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να τεθεί σε διαβούλευση θα τεθεί το σύστημα, ο τρόπος και οι λεπτομέρειές του συγκεκριμένου εκλογικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά ξεκινάει, και η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από διαβουλεύσεις.

Κανείς δεν σκέφτηκε ότι  θα παρακαμφθεί η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, διευκρίνισε η κα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά  ότι «ουδείς υπονόησε, ουδείς σκέφθηκε ότι θα παρακαμφθεί η συνταγματική διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος», ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις δηλώσεις του.

Για το ασφαλιστικό 

Για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό παραδέχτηκε ότι «το ασφαλιστικό έχει σημεία που θα θέλαμε να μην υπάρχουν», επέμεινε, όμως, ότι τηρήθηκαν οι κυβερνητικές υποσχέσεις όπως η μείωση των κυρίων συντάξεων και απέκλεισε αλλαγές πέρα από όσα ψηφίστηκαν.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος επέκρινε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, οι οποίες δεν έλαβαν τις αποφάσεις που έπρεπε, υποβάλλοντας με νόημα το ερώτημα: «Φταίει η Αριστερά τα τελευταία 40 χρόνια, είτε κυβέρνησε είτε δεν κυβέρνησε, λόγω της ιδεολογικής της ηγεμονίας;», προσθέτοντας ότι «καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν φρόντισε για βιώσιμο ασφαλιστικό».