Μανώλης Γλέζος: Ο ΣΥΡΙΖΑ διολίσθησε

Ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό “Βήμα Fm”, δε δίστασε να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τα μέχρι τώρα δεδομένα στην πολιτική της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως “το πρόβλημα είναι πώς θα πειστεί ο κόσμος να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, ώστε την αγανάκτησή του, το θυμό του και την οργή του, να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη και όχι απλώς να φωνάζει ή να πάει να σπάει βιτρίνες”.

Ακόμη, ο Μανώλης Γλέζος αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει να δώσουν την εξουσία στο λαό. “Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πήγαινε μπροστά και είχε κολλήσει και αυτός στο 4%; Όταν δέχθηκαν την άποψή μου και είπαμε να δώσουμε την εξουσία στο λαό πήγαμε από το 4, στο 14, στο 24% και ούτω καθεξής. Είπα, πως διολίσθησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βλέπεις τα κόκκινα χαλιά μπροστά σου, είναι μεγάλη ιστορία, δεν είναι μικρή, για σκέψου τα”, ανέφερε.

Σε ερώτηση για το πού ανήκει σήμερα πολιτικά, ο Μανώλης Γλέζος απάντησε ότι “πάντοτε ανήκα στην κίνηση «Ενεργοί Πολίτες» και ποτέ δεν έφυγε από εκεί”.

Ο κ. Γλέζος κατέληξε λέγοντας πως “δεν χαρίζουμε την Ευρώπη, σε κανέναν, γιατί η Ευρώπη και νοηματικά και λεκτικά και πολιτισμικά, ανήκει εδώ”.