Αλ. Τσίπρας: Δρόμος αντοχής η πορεία προς την επίλυση του Κυπριακού

«Η πορεία προς την επίλυση του Κυπριακού έχει σκαμπανεβάσματα, είναι ένας δρόμος αντοχής και όχι ταχύτητας» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να είναι βιώσιμη η λύση του Κυπριακού πρέπει να είναι πάνω από όλα δίκαιη.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στενή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου και η προώθηση πρωτοβουλιών έχουν αναδείξει τις δύο χώρες σε πυλώνα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης συνεχάρη την Ελλάδα διότι κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο αβεβαιότητας και δυσκολιών και τόνισε ότι εάν με την αποφασιστικότητα που διακρίνει την κυβέρνηση, συνεχίσει με συνέπεια, τότε οι μέρες ελπίδας είναι μπροστά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεωδοράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις. Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στην Κύπρο και για τις κινήσεις του το επόμενο διάστημα. Ο Σταύρος Θεωδοράκης υπογράμμισε ότι συνεχίζει να στηρίζει του σχεδιασμούς του για την επίλυση του Κυπριακού και συμφώνησαν να τα πουν και από κοντά το προσεχές διάστημα.