"Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες"

Υποκριτές και ψεύτες χαρακτήρισε τους βουλευτές της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής με αφορμή το πολυνομοσχέδιο.

«Είστε άπαιχτοι, υποκριτές, ψεύτες, θεομπαίχτες», είπε χαρακτηριστικά και συνεχίζοντας είπε: «Ως καλή είδηση θεωρείτε ότι κλείνει η αξιολόγηση με ένα ακόμα νομοσχέδιο – σκούπα. Είναι απύθμενο το θράσος σας. Πώς καταφέρνετε και πανηγυρίζετε ότι δεν φέρνετε νέα μέτρα όταν φέρνετε τον κόφτη».

Αποκάλεσε τα μέλη της κυβέρνησης ως τον πιο πιστό υπηρέτη του κεφαλαίου και χαρακτήρισε τουλάχιστον αστείο «να εμφανίζετε ως νίκη ότι δεν θα περικόψετε τα επιδόματα πτωχοκομείου».

Καταλόγισε θράσος στην κυβέρνηση τους προκαταβολικούς «πανηγυρισμούς» για το ότι δεν θα εφαρμοστεί ο κόφτης.

«Η κλιμάκωση της αφαίμαξης των εργατικά στρωμάτων για να τροφοδοτείται τους ομίλους αφεντικά σας είναι η επιτυχία σας. Το θράσος σας δεν έχει όρια. Πρώτα μειώνετε τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων και τώρα αυξάνετε τις κλίμακες του ΕΝΦΙΑ, φορολογείτε ακόμα και τα αγροτεμάχια» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είστε αφελείς ούτε άσχετοι» και πρόσθεσε ότι στόχος είναι η «συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας στα χέρια μονοπωλίων».

«Ισχυρίζεστε ότι τα προβλήματα θα λυθούν από την καπιταλιστική ανάπτυξη. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα απογειωθεί η οικονομία» σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε «ας υποθέσουμε ότι έρχεται η περιβόητη ανάπτυξή σας. Τι θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι; Θα πάρετε πίσω τα εργασιακά, τη φορολόγηση; Η ανάπτυξή σας περνάει μέσα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων».