"Άστραψε και βρόντηξε" στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο

Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, με τον Υπουργό Οικονομικών να δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, με αιχμή τη λίστα των δημοσίων επιχειρήσεων που θα πάνε στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, και να ακούγονται βαρείς χαρακτηρισμοί.

Συγκεκριμένα, έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Ι. Κουτσούκο, ο οποίος έκανε λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια, δήλωση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου. Ο Υπουργός Οικονομικών, όρθιος από τα υπουργικά έδρανα, αντέδρασε σε έντονο ύφος κατηγορώντας τον κ. Κουτσούκο  ότι λέει ψέματα και ότι το κόμμα του «δεν πρόκειται να διασωθεί με τα ψέματα». Υπήρξαν αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΠαΣοΚ, με τον βουλευτή του κόμματος Δ. Κωνσταντόπουλο να κινείται προς το μέρος του Υπουργού φωνάζοντάς του «δεν ντρέπεσαι να μιλάς έτσι για την παράταξη αυτή».

Στον καβγά ενεπλάκη και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης ο οποίος ακούστηκε να λέει στον κ. Τσακαλώτο: «Άντε ρε ξεφτίλα που έλεγες ότι θα παραιτηθείς κιόλας και τώρα τα ξεπουλάτε όλα». «Τα ξεπουλάς όλα. Θα πιείτε όλο το πικρό ποτήρι για αυτά που κάνετε», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ ο υπουργός Οικονομικών τον αποκάλεσε «γραφικό», λέγοντάς του: «Τι είσαι εσύ; Ποιος νομίζεις ότι είσαι; Ο Τζον Γουέιν;»!

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, σηκώθηκε και φώναζε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη μιλούν, να το βουλώσουν, να σκάσουν.

Η η προεδρεύουσα Χαρά Καφαντάρη επεσήμανε ότι πρόκειται για υβριστικό χαρακτηρισμό και είπε ότι θα ζητήσει τη διαγραφή τους από τα πρακτικά.