"Η Κυβέρνηση αυτή δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα"

Την εκτίμησή του ότι δεν θα υπάρξει μακροημέρευση της κυβέρνησης αλλά και την πεποίθησή του ότι από το νέο ασφαλιστικό νόμο πλήττεται το 100% των ασφαλισμένων και οι περισσότεροι «άμεσα και άγρια», εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» του Σαββατοκύριακου, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Επίσης ο πρώην Υπουργός ανέφερε πως δεν έχει εκπλαγεί από τη «μνημονιακή μετάλλαξη» του Αλέξη Τσίπρα γιατί πάντοτε θεωρούσε ως πολύ πιθανή «μια τέτοια άθλια εξέλιξη» και υποστήριξε ότι η φυγή του ίδιου και άλλων βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε για να μη γίνουν άλλοθι στην «κωλοτούμπα».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή και τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης έκανε λόγο για «ενόχους» και «συνενόχους» σε «μεγάλα εγκλήματα» αλλά και για «παθιασμένους εραστές της καρέκλας». Ωστόσο πρόσθεσε: «Δεν θεωρώ, όμως, ότι αυτά τα ‘ναι’ διασφαλίζουν κυβερνητική μακροημέρευση. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πολλά ψωμιά ακόμα».

Σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε πως «αν θέλουμε να μιλήσουμε με ποσοστά από τον κυβερνητικό νόμο πλήττεται το 100% των ασφαλισμένων και οι περισσότεροι άμεσα και άγρια. Πρωθυπουργός και υπουργός Εργασίας αποτελούν το ιδανικότερο, ίσως, πολιτικό δίδυμο του ψεύδους και της πολιτικής απάτης».

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς ο κ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο λεγόμενος ‘κόφτης’ είναι πρώτα απ’ όλα ‘κόφτης’ κάθε ίχνους δημοκρατίας και κυριαρχίας στη χώρα. Με τον ‘κόφτη’ η ήδη καταρρακωμένη Βουλή, ακυρώνεται τελείως και γίνεται περιττή, ενώ και η ίδια η κυβέρνηση αυτοκαταργείται από τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής μισθών και συντάξεων και επιβολής φόρων».