Πολάκης: "Αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ είναι μαϊμουδιές"

“Κόκκινο πανί” αναμένεται να γίνουν οι νέες δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, καθώς χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις του ΕΣΥ ως “μαϊμουδιές”.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά «Παρατηρήσατε ότι στα νοσοκομεία δεν γίνονται κινητοποιήσεις; Ο κόσμος καταλαβαίνει. Όσο γι’ αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μαϊμουδιές».

Αναφερόμενος στο θέμα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά την αλλαγή της ηγεσίας του τόνισε ότι «Το μόνο που έχω να πω είναι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει. Τέρμα τα ρουσφέτια και το μαύρο χρήμα, όσες μηνύσεις κι αν μας κάνουν. Εμείς ήρθαμε για να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό κοινωνικό συμβόλαιο» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο Παύλος Πολάκης έδωσε υποσχέσεις για νέες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία εξηγώντας ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη χρειάζεται 12.000-15.000 προσλήψεις για να αναπτυχθεί. Ωστόσο δεν διευκρίνισε το πότε και το πώς θα γίνουν οι προσλήψεις. «Εμείς θα βάλουμε εργαζόμενο κόσμο στα νοσοκομεία με κάθε τρόπο και μέσο», τόνισε.

Στην συνέντευξή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ λέγοντας ότι “Εγώ δεν πρόκειται να υποδυθώ κάτι που δεν είμαι. Ο καθένας μας είναι αυτό που έχει μεγαλώσει. Θεωρώ εντελώς ψευδεπίγραφο από τη μεριά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ την ενασχόληση με το άγριο και το αθυρόστομο του χαρακτήρα μου, με την επιθετικότητα και τις λεκτικές υπερβολές”, απαντά για την κριτική που του έχει ασκηθεί με αφορμή τις αντιδράσεις του.

Σχετικά με τη μείωση του ορίου της περίθαλψης των ανασφάλιστων στα 2.400 ευρώ από τα 6.000 ευρώ της Νέας Δημοκρατίας το 2006, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σημείωσε πως «τα όρια αυτά έπρεπε να τα αντιστοιχήσουμε με τα όρια του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης».