Απέκλεισε τα σενάρια περί ανασχηματισμού η Γεροβασίλη

Κάθε πιθανότητα άμεσου ανασχηματισμού της Κυβέρνησης απέκλεισε η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη ούτε το αν ούτε το πότε θα γίνει κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ζακύνθου Stigma Radio 97,6, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός είναι μια συζήτηση η οποία γίνεται στο δημόσιο διάλογο, διότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως σε κάποιο χρονικό διάστημα θα αξιολογηθεί το έργο των υπουργών.

«Κατά την εκτίμησή μου δεν επίκειται στο άμεσο χρονικό διάστημα», επισήμανε.

Σχετικά με τα επικείμενα μέτρα η κ. Γεροβασίλη εξηγεί ότι είναι από τη συμφωνία του Ιουλίου.

«Δεν είναι επιπλέον μέτρα αυτά τα οποία έρχονται σήμερα αλλά είναι αυτά που έχουν συμφωνηθεί τον Ιούλιο», είπε και συμπλήρωσε πως «η συμφωνία πήρε και την έγκριση του ελληνικού λαού, τον Σεπτέμβριο».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, η ίδια υποστήριξε ότι «αυτά τα οποία έχουμε, όχι μόνο ως αίσθηση, όχι μόνο ως άποψη αλλά και ως δεδομένα με βάση τις δηλώσεις των συμμετεχόντων αξιωματούχων είναι ότι στις 24 του μηνός θα κλείσει».

«Αυτό το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει συζήτηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχει να κάνει με το χρέος» πρόσθεσε.

Σχετικά με το χρέος ανέφερε πως αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις για τους άμεσους και μακροπρόθεσμους στόχους, τις δράσεις και τα μέτρα που παρθούν όσον αφορά τη διαχείριση και τη βιωσιμότητα αυτού.